Naperoiden ryhmät

Naperoryhmät on tarkoitettu 1-3-vuotiaille lapsille, jotka osaavat jo kävellä itse. Ryhmään tullaan yhdessä aikuisen kanssa. Tavoitteena on tutustua leikinomaisesti telineisiin ja temppuiluun. 1-3-vuotiaan voimistelijan tavoitteet ovat ikätasoon sopivia ja keskittyvät perusliikkeiden harjoittamiseen. Liikunnallista kehitystä tuetaan antamalla lapselle mahdollisuus monipuoliseen kokeilemiseen ja yrittämiseen. Näin pyritään luomaan pohjaa liikunnalle elämäntapana, joka seuraa lasta läpi koko elämän.

Jokaisella kerralla on teema, joka pohjautuu jonkin perusliikkeen oppimiseen kuten vaikka heiluntaan rekillä, puolapuilla riippumiseen tai patjoilla hyppimiseen. Pienen opetustuokion jälkeen jokainen pääsee kokeilemaan liikettä ja sen jälkeen suuntaa vapaasti muihin mielenkiintoa herättäviin telineisiin tai juoksee vapaasti salissa. 1-3-vuotiaiden perusliikkeet ovat vielä hitaita ja kömpelöitä ja liikekoordinaatio on vielä heikosti kehittynyt. Käsitys omasta kehosta ja sen eri osista kehittyy kuitenkin koko ajan. Napero-jumpan tarkoitus onkin antaa pienille voimistelijoille mahdollisuus kehittää näitä taitoja turvallisesti ohjatusti oman vanhemman seurassa.